Beste Merchtemnaar

De angst en onzekerheid van de voorbije maanden hebben plaats gemaakt voor hoop en perspectief! De tijd is nu rijp om op een veilige manier events te herstarten. De Gemeente Merchtem wil samen met de steun van enkele lokale enthousiaste intitiatiefnemers een veilig platform bieden waarbij mensen , artiesten en verenigingen, elkaar opnieuw kunnen ontmoeten en plezier maken. Daarom stellen we u met hart en ziel "Den Hof op stelten" voor!

Tussen 11 september en 18 oktober wordt de de tuin in het centrum omgetoverd tot een sfeervol dorp. Elke vrijdag, zaterdag en zondag staan er events gepland voor jong en oud. Gedurende deze 6 weekends mag u zich verwachten aan filmavonden, optredens van bands en dj’s, stand up comedy en andere culturele activiteiten. Het programma zal wekelijks bekend gemaakt worden via sociale media en de website. Lokale cateraars zullen ter plaatse met plezier de hongerigen spijzen, de Merchtemse verenigingen komen graag de dorstigen laven. Een initiatief door en voor Merchtemnaren!

Den Hof op Stelten zal gebruik maken van de succesvolle ingrediënten van Merchtem Kermis: een fris drankje, lekker eten en top entertainment. En dat in goed gezelschap!

CoroNO! 

Alle events zullen volledig corona-proof ingericht worden en plaatsen zijn beperkt, online inschrijven is daarom verplicht. Vol = Vol. We vragen iedereen om te allen tijden de corona-maatregelen te respecteren: was regelmatig en grondig je handen, vergeet je mondmasker niet en hou voldoende afstand. Wij zorgen voor de nodige desinfecterende handgel. Je kan een uitgebreide versie van onze huisregels ook terugvinden op de  Corono pagina.

Praktisch

Locatie
De tuin van de woning in de Bogaerdstraat, tegenover het gemeentehuis. Een (onverwarmde) tent zal iedereen droog houden op regenachtige dagen!

Openingsuren
Vrijdag:         18h00-00h00
Zaterdag:     18h00-00h00
Zondag:        14h00-20h00

Een half uur voor sluitingstijd sluit de bar en gaat de muziek uit.

Cashless
Voor de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers is dit een volledig cashless event. Bestellingen én betalingen zullen verlopen via QR-codes. Bij vragen of problemen kan je onze medewerkers aanspreken.

Wij wensen iedere Merchtemnaar alvast heel veel plezier toe en hopen jullie snel te zien op één of meerdere events!

Vragen?

Contacteer ons

Filmavond:The Lion King

Vrijdag 2 Oktober

Disney nodigt je uit voor een compleet nieuwe live-actionversie van het wereldwijde fenomeen The Lion King! Bereid je voor op een reis naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren!

DJ Kay’K verzorgt het voorprogramma. Dj Kay’K brengt mensen dichter bij elkaar met haar aanstekelijk enthousiasme. Als beginnende dj is ze vooral actief in Club Clan en Pop up Sablon te Brussel. Haar passie voor “AFRO HOUSE” heeft ze ontdekt tijdens haar reis naar ZANZIBAR. En laat dat nu zijn waar ze je naartoe zal brengen met haar afrobeats. Sit back, relax, enjoy and feel the music.

Catering door Stijn Van Lier Catering.

Inkom: € 5 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

Registreren

Disco night: The Knightriders

Zaterdag 3 Oktober

The Knightriders, vernoemd naar de legendarische tv-serie met de iconische auto KITT, werd opgericht in mei 2016. Dit Dj Duo wordt gevormd door beste vrienden Christophe Van Campenhout en Hans Gauchez.
De manier waarop ze nummers mixen zijn voornamelijk Mash-ups met heel veel verrassingen. Verwacht je aan maskers, confetti, choreo's op het podium, live drums, zang en nog veel meer. De passie en het enthousiasme van deze 2 artiesten bracht hen in 2 jaar tijd naar de beste clubs in België en daarbuiten en, in 2018 en 2019 ook helemaal tot op Tomorrowland!

Bereid je voor op leuke dansacts van Gembada tijdens de show!

Catering door Stijn Van Lier Catering.

Inkom: € 10 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

UITVERKOCHT

Helemaal Merchtem: vaste waarden

Zondag 4 Oktober

Concordia - Ten jare 1865 werd in Merchtem een muziekvereniging gesticht "Tot versiering der gemeente", genaamd : CONCORDIA. Deze muziekvereniging, aanvankelijk een zangmaatschappij, bestond uit een kleine 200 leden en organiseerde naast haar eigen jaarlijks concert nog tal van andere feestelijkheden. Typisch Merchtem, dus.

Koninklijke Steltenlopers - Het steltenlopen herinnert aan een heel oud gebruik. Haast jaarlijks overstroomde de Molenbeek het gehucht Langevelde. Afgesloten van de buitenwereld konden de bewoners enkel op stelten de dorpskom van Merchtem bereiken. In de winter, bij sterk vriesweer, gebeurde de overtocht met klompen of glijplanken. Wat begon als een curiositeit groeide al snel uit tot een wereldvermaarde folkloregroep.

We zijn doorlopend open van 14u00 tot 20u00, kom gerust eens langs. Reserveren is niet nodig, maar let-op: vol = vol!

Catering door Stijn Van Lier Catering.

Inkom: gratis
Start: 14u00 | Einde: 20u00

Filmavond: Hector

Vrijdag 9 Oktober

Hector werd verlaten bij de geboorte. Hoewel hij 35 jaar is woont hij nog steeds in het weeshuis omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Zijn leventje kabbelt op een vredevolle en zorgeloze manier verder tot Ella, een vergeten tante overvallen door moederlijke gevoelens, zich plots herinnert dat hij bestaat.

DJ Margaux verzorgt het voorprogramma.
Altijd positief en kleurrijk bij aankomst - en daar begint de sfeer al. Het leven is genieten, en dat straalt door in haar sets. Ergens tussen house en techno, maar altijd melodieus. Haar melodieuze verhalen brachten haar van België naar de Berlijnse underground, waar ze haar vaardigheden perfectioneerde. De laatste tijd trad ze op in Egypte, Colombia en kreeg zelfs een residentie in Mexico te pakken!

Catering door Eetclusief.

Inkom: € 5 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

Registreren

Music night: 50 Tinten Brijs

Zaterdag 10 Oktober

50 Tinten Brijs is spontaan geboren uit een té intieme vriendschap tussen zes muzikanten. Omdat ze allemaal een opvoeding en sommige onder hen zelfs enige scholing hebben genoten in het Nederlands besloten ze het 'Engels met haar op' links te laten liggen en zich volledig toe te leggen op een 'moedertalig' repertoire. Dit heeft als resultaat dat ze het beste brengen van De Kreuners, Gorki, De Mens, Noordkaap, Doe Maar, Het Goede Doel, The Scene... Enkel rock hoor ik u denken? Neen, ook klassiekers van artiesten zoals Louis Neefs, Rob De Nijs, Bots, Lais, Urbanus, Will Tura, Clouseau, Liliane St Pierre, André Hazes, - de lijst is eindeloos -, komen aan bod.

Daytones verzorgt het voorprogramma.
Vier ervaren, gedreven muzikanten Back to basics, stubru meets classic rock songs Daytones brengt de ultieme setlist voor elke rock fan!

Catering door Eetclusief.

Inkom: € 10 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

Registreren

Stand-up Comedy: Alex Agnew

Zondag 11 Oktober

Alex Agnew wordt bekend bij het grote publiek als hij in februari 2003 als eerste Belg in de geschiedenis zowel de jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival wint. Na lang te hebben getoerd in typische line-ups van een comedycollectief en comedypodia leidt het material dat aan de basis lag voor deze overwinning, aangevuld met nieuw materiaal, tot z’n eerste avondvullende one-man stand-up show. In 2013 is Alex Agnew 12 jaar non-stop met comedy bezig. Tijd om een comedy sabbatical in te lassen en z’n andere passie uit te bouwen: z’n hard-rock/metalband Diablo Blvd. Maar in 2018 trekt hij weer voluit de kaart van z’n comedycarrière, 3 sportpaleiszalen waren in een mum van tijd uitverkocht. Deze namiddag brengt Alex Agnew een combinatie van oud en nieuw material voor jullie.

DJ Juan verzorgt het voorprogramma.
Dj Juan a.k.a. Jan Van Hove begon zijn carrière in 1995 achter de draaitafels in de plaatselijke fuifzalen van Merchtem en Opwijk. Al gauw had hij enkele vaste stekjes in enkele danscafés te Aalst, Dendermonde, Antwerpen en Brussel. In 2000 volgden ook de bedrijfsevents in binnen en buitenland. Ook achter de schermen bij verschillende tv zenders is hij actief als dj tijdens verschillende afterparty’s. Idool, Big Brother, De Mia’s, Swingpaleis, De bedenkers, Peter Live, De Provincieshow, Steracteur/Sterartiest, Eurosong, Zo is er maar één, Manneke Paul, …. DJ Juan ft. Loco Charlie (bekend van Soulbrothers & Magical Flying Thunderbirds) en Rehab Sunglasses (DJ Juan + Coco jr.) zijn de zij-projectjes van Dj Juan. Dj Juan staat garant voor een leuke mix van de hedendaagse platen met hits uit de jaren 80 en 90. Be prepared!

Catering door Eetclusief.

Inkom: € 25 per persoon
Start: 14u00 | Einde: 20u00

UITVERKOCHT

Filmavond – Ladies at the Movies: All of Us

Vrijdag 16 Oktober

Gemeentebestuur Merchtem organiseert voor de tweede keer een ladies at the movies ten voordele van Think Pink. Ter plaatse is het mogelijk om mondmaskers (3,5 euro) en handgel (5 euro) van Think Pink te kopen.

'All of Us' is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat écht niet zitten.

Inkom: € 5 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

Registreren

Music night: DJ Madelina & 5NAPBACK

Zaterdag 17 Oktober

Lekkere schijven, een reality reeks, zijn eigen festival, een vette pet én de beste DJ-familie van Vlaanderen: 5NAPBACK heeft het allemaal! Een typische 5NAPBACK set is een mix van de lekkerste commerciële schijven, ongelooflijke ‘alles kapot’ platen en enkele legendarische hits die niet kapot te krijgen zijn.

DJ Madelina verzorgt het voorprogramma. Madelina, is een 24jarige Belgische Urban DJ die heel haar leven heeft gewoond in Merchtem. Ondanks dat ze nog maar een jaar achter de draaitafels staat, heeft ze toch al heel wat achter haar naam staan. Zoals onder andere: Carré Willebroek, The Villa Antwerpen (en Leuven), Club Exo, Zanzibar, Roxy, Kokorico,.. ze draait een combinatie van Nederlandse hits, Franse meezingers en Amerikaanse Hiphop.

Catering door Loos.

Inkom: € 10 per persoon
Start: 18u00 | Einde: 00u00

Registreren

Classic Sunday: De Ronde van Vlaanderen

Zondag 18 Oktober

Op zondag 18 oktober is het weer zover, De Ronde Van Vlaanderen, een klassieker die verder weinig uitleg hoeft! De renners starten om 10u en vanaf 11u verwelkomen we jullie in Den Hof op Stelten om het verdere verloop van de koers te volgen op ons groot scherm.

Na aankomst zorgen enkele lokale DJ’s voor een mooi slot van de dag.

Doorlopend vrije toegang tussen 11u00 en 20u00, geen reservatie nodig maar let op: vol = vol!

Catering door Loos.

Inkom: Gratis
Start: 11u00 | Einde: 20u00